Efsane seri 9. filmiyle sona erdi: Star Wars’un ‘sonu’

Sinema tarihinin en efsane serileri dendiğinde çoğu insanın ilk sıraya koyacağı, diğer insanların da listesinde mutlaka yer alacak olan “Star Wars (Yıldız Savaşları)” serisi, “Skywalker’ın Yükselişi” isimli 9. filmiyle bitiyor. Film, dün vizyona girdi.

Yayınlanma: 21.12.2019 - 15:58
Abone Ol google-news

Son üçleme, 2015 yılında “Star Wars: Güç Uyanıyor” ile başlamış, 2017’deki “Star Wars: Son Jedi” ile devam etmişti. İki yıllık bu arada filmin yönetmenlik koltuğuna da “Güç Uyanıyor”daki gibi J. J. Abrams oturdu tekrar. Son film olması dolayısıyla beklentiler de elbette yüksekti. Ancak görkemli bir final bekleyenlerin büyük hayal kırıklığına uğradığı haberleri ilk olarak ABD, sonra İngiltere, yavaş yavaş da Türk izleyicisinden gelmeye başladı. Film, serideki ilk iki filmin aksine yeni bir hikâye anlatmak yerine sürekli olarak eski, hatta 1977’de başlayan ilk seriden öğelerle hayranların nostalji isteğine göz kırpmayı amaçlıyor. Bu da iyi hissettirmeyen, basit gözüken bir olay örgüsü yaratıyor ister istemez. Bütün bunlara rağmen Star Wars, 2 saat 21 dakika boyunca çok fazla sıkmadan izletiyor kendisini. Hayranlarının belki de bununla yetinmesi gerekecek.

DÜĞÜNLERDE 'İMPARATOR MARŞI'

Öte yandan, birkaç gün önce Spotify tarafından hayranlarının en çok dinlediği Star Wars müziklerinin listesi paylaşıldı. Buna göre, müzikseverler Star Wars müziklerini 2015 yılından beri Spotify’da 6.7 milyon saatten fazla dinledi. John Williams rekorunu her daim yenilerken, efsane kompositörün “Star Wars: Gizli Tehlike”den hatırlayacağınız “Duel of the Fates” eseri en çok dinlenen şarkı oldu. Bu kaydı yine John Williams’ın Star Wars: Klonların Saldırısın’dan “Across the Stars (Love Theme)” adlı eseri izlerken, Star Wars: İmparator’dan, “Darth Vader’s Theme” olarak da bilinen “The Imperial March” üçüncü sıraya yerleşti. Açıklamada ilginç bir bilgi daha paylaşıldı: “The Imperial March” Spotify kullanıcıları tarafından oluşturulan düğün temalı birçok çalma listesinde yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler