İtalya: AB’nin kapıları Türkiye’ye asla kapanmadı

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Roma'daki Yabancı Basın Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Di Maio, AB'nin, Türkiye'ye yönelik “kapalı kapı” politikası izlemesinin bir hata olup olmadığıyla ilişkin bir soruya, “Türkiye ile AB arasında katılım müzakereleri süreci aslında hiç kapalı olmadı” dedi.

Yayınlanma: 07.12.2019 - 18:12
İtalya: AB’nin kapıları Türkiye’ye asla kapanmadı
Abone Ol google-news

Di Maio, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecinin durma noktasına gelmesinin nedeninin, Avrupa’da yolunda gitmeyen şeyleri Türkiye’nin dile getirmesinden kaynaklandığını ancak AB kapılarının Türkiye’ye asla kapanmadığını söyledi.

'TÜM BİRLİĞİN ORTAK KARARI OLACAK'

Tartışmaları bir kenara bırakırsak, Türkiye'deki siyasi gelişmeler tüm AB'de şaşkınlıklara yol açıyor” diyen Di Maio, sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreç konusunda verilecek her karar, elbette ki tüm birliğin ortak kararı olacak. Birçok kez, birçok olayda AB'de bölünmeler yaşandı. Bu bölünmeler olduğunda hem içten hem de dıştan eleştiriler geldi. Türkiye'nin katılım süreci durma noktasına geldi, çünkü Türkiye, NATO'nun önemli üyelerinden, ticari anlamda İtalya'nın çok önemli bir partneri ve ilişkiler bu kadar sıkı olunca, bazı şeyler yolunda gitmediğinde dile getiriliyor tabii ki. Mutabık olmadığımız şeyler söyleniyor, Türkiye'nin Suriye topraklarındaki tek taraflı operasyonu hakkında olduğu gibi” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler