Almanya'da bu kez Karl Marx'ın madalyasını çaldılar

Almanya'nın başkentindeki Stasi Müzesi soyuldu. Müzeden Doğu Almanya'nın en yüksek devlet nişanı olan Karl Marx madalyasının yanı sıra bir Lenin madalyası ile bir Sovyetler Birliği madalyası çalındı.

Yayınlanma: 02.12.2019 - 16:49
Almanya'da bu kez Karl Marx'ın madalyasını çaldılar
Abone Ol google-news

Almanya’nın Dresden kentindeki 1 milyar euroluk müze soygununun ardından bu kez de Berlin’deki bulunan Stasi Müzesi soyuldu. Doğu Almanya Devlet Güvenlik Bakanlığı Stasi’nin  eski merkezinde bulunan müzeden dün gece komünizm döneminden kalan çok sayıda madalya ve mücevherler çalındı.

15 DAKİKADA SOYMUŞLAR

Berlin polisi, hırsızların binaya giriş kattaki bir pencereden girdiğini açıkladı. Soygun bu sabah bir müze çalışanı tarafından fark edildi. Stasi Müzesi Müdürü Jörg Drieselmann, çalınan eserler arasında Doğu Almanya’nın en yüksek nişanı olan bir Karl Marx madalyasının yanı sıra bir Lenin madalyası ile bir Sovyetler Birliği madalyasının çalındığını açıkladı. Tagesspiegel gazetesine konuşan müze müdürü, sadece 15 dakika süren soygun sırasında Stasi’ye ait altın evlilik yüzükleri, bir saat ve bir bileziğin de çalındığını söyledi.

SIRRA KADEM BASTILAR

Almanya’nın Dresden kentinde Avrupa’nın en eski ve en büyük hazinelerine ev sahipliği yapan Grünes Gewölbe (Yeşil Kubbe) Müzesi de geçtiğimiz hafta soyulmuştu. Müzeye 25 Kasım’da giren hırsızlar 1 milyar euroluk tarihi eseri çalınmıştı. Müze, hırsızları ihbar edene 500 milyon euro ödül vaat etti. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler