Instagram'dan TikTok'a rakip hamle: Reels

Instagram, son yılların en hızlı yükselen video düzenleme uygulamalarından biri olan TikTok'u vuracak yeni bir video editleme tool'u üzerinde çalışıyor.

Yayınlanma: 12.11.2019 - 16:56
Abone Ol google-news

Instagram, TikTok'a rakip olacak bir video düzenleme aracını Brezilya'da kullanıma sundu. TechCrunch ve Variety tarafından ulaşılan bilgilere göre Reels adı verilen yeni tool, bütün iOS ve Android tabanlı telefonlarda kullanılabiliyor. Eğer Brezilya'da pilot uygulama başarılı olursa Instagram'ın bu yeni video düzenleme aracını tüm dünyada yayına vermesi bekleniyor.

Reels ile kullanıcılar, 15 saniyelik bir video kaydı yapıp, hızı üzerinde düzenleme yapabilecek, müzik ekleyebilecek, hatta TikTok'un "Duet" özelliğinde olduğu gibi diğer videolardan da müzik kullanabilecek. Videoyu Reels'de düzenledikten sonra kullanıcılar bu videoyu Instagram storylerinde (hikayelerde) yayınlayabilecek.

Top Reels adı verilen bir arama motoru da bulunacak olan araçla üretilecek olan videolar Instagram'dan DM yani özel mesajla da paylaşılabilecek.

Instagram'ın bu özelliği hızla yükselen TikTok'un önünü almak için geliştirdiği açık. Çünkü Sensor Tower'ın verilerine göre TikTok global bazda toplam 1.5 milyar aylık kullanıcı sayısına ulaştı. Sadece ABD'deki kullanıcı sayısı bile 122 milyon. Fakat şirketin ürün müdürü Robby Stein, TechCrunch'a yaptığı açıklamada Reels'in TikTok ile olan benzerliğini reddediyor. "İki ürünün aynı olduğu fikrine katılmıyorum" diyen Stein, yeni ürünün yola çıkış noktasını "Günün sonunda müzikli video içerik üretimi evrensel bir fikir. Bizim yola çıkış noktamız ise bunun nasıl eşsiz bir hale getiririz konusu oldu" şeklinde özetliyor.

REELS NASIL KULLANILIYOR? NEREDEN ULAŞILABİLECEK?

Eğer Brezilya'daki pilot uygulama başarılı olursa tüm dünyada yayına verilecek olan Reels'e Instagram'da nerede ulaşabileceksiniz?

Kullanıcılar Reels'i Instagram uygulamasında Instagram Stories'in kamera sekmesinde Boomerang ve Super Zoom gibi modların yanında Reels isminde bir mod daha bulunacak. Kullanıcılar isterse sessiz bir modda isterse sesli olarak video kayıt yapma imkanına sahip olacak. Çektikleri videolar için isterlerse başka bir videoda yer alan müziği ödün alıp kullanabilecek. Videolarına müzik eklemek için popüler veya trend olan videolar arasında arama yapabilecek. Hatta arama ekranlarında o müzik kullanılarak en fazla etkileşim veya erişim almış videoları da görebilecekler. Hatta tool kullanıcılara kullandıkları müziği miks edebilecekleri şekilde bir yönlendirme de yapacak. 

TechCrunch editörü  Josh Constine Reels'ın demosunu da paylaştı. İşte Reels'ın basitçe sahip olduğu özellikleri gösteren demo:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler