Elon Musk yargılanacak

Elon Musk'ın mağara araştırmacısı Vernon Unsworth tarafından açılan hakaret davasına ret talebi, yargıç tarafından reddedildi. Musk'ın tweetleri incelenecek ve dava dosyası mahkemede görülecek.

Yayınlanma: 29.10.2019 - 16:48
Abone Ol google-news

Tesla CEO'su Elon Musk'ın mağara araştırmacısı Vernon Unsworth tarafından açılan hakaret davasına yaptığı itiraz, Los Angeles yargıcı tarafından reddedildi. Hakaret davası, Musk'ın mağara araştırmacısı Unsworth'a attığı tweetteki "pedo guy" ifadesi üzerine açılmıştı. 

Musk ayrıca, BuzzFeed gazetecisi Ryan Mac'e de Unsworth hakkında benzer ifadeler yer alan e-postalar göndermişti ve artık onlar da davanın parçası. ABD Bölge Hakimi Stephen Wilson'ın kararına göre jüri, tweetlerin ve e-postaların "dikkatsizce ve ihmalkar" olup olmadığına karar verecek.

Geçtiğimiz sene Tayland'da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuğun kurtarıldığı operasyonda Musk, mühendisleriyle birlikte Tayland'a gönderdikleri küçük bir denizaltı üretti. Unsworth, CNN röportajında mini denizaltı aracını "PR numarası" olarak yorumladı ve Musk karşılık olarak mağara araştırmacısını "pedo guy" olarak itham etti. Ardından Musk özür dilese de, bir ay sonra Ryan Mac'e gönderdiği bir e-postada Unsworth'tan "çocuk tecavüzcüsü" olarak bahsetti.

Ay başında yayımlanan mahkeme belgelerine göre Elon Musk, hakaret içerikli ilk tweetlerinin ardından Unsworth'un geçmişini araştırması için özel bir araştırmacı tuttu. Mac'e gönderilen e-postada Musk, Unsworth'un Tayland'da 12 yaşında bir çocukla evlendiğini söyledi.

Unsworth'a göre özel dedektifin Musk'a söylediği şey bu değildi ve karısıyla Londra'da tanıştığını ve o sıralar 32 yaşında olduğunu söyledi. Davanın seyrine bakılırsa Tesla'nın patronu, çetin geçen mücadelede hakaret davasından paçasını sıyıramayacak gibi görünüyor.

Kaynak: Webtekno


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler