2020 Cumhuriyet’in yılı olsun

Cumhuriyet ailesi olarak yeni yılı erken kutladık. 24 Aralık gecesi güzel anılarımızın mekânı Armada Otel’deydik

Yayınlanma: 31.12.2019 - 12:41
Abone Ol google-news

Gazetede tatlı bir telaş... Yazıişleri toplantıları öne alınmış, muhabirler-editörler “harıl harıl” çalışıyor. İçimizde bir heyecan!.. Ayaklarımız bizi Armada’ya götürüyor. Koşa koşa...

Havada nostalji rüzgârı esiyor. Cağaloğlu’ndaki tarihi binamızın bahçesinden yürüyerek Cankurtaran’daki Armada Otel’e gidilen günler. Anılar anılar anılar... Ve Armada denilince akla gelen ilk isim: İlhan Selçuk!.. İlhan Ağabey’in Cumhuriyetçilerle, dostlarıyla buluştuğu mekâna vardığımızda gazetemize yıllarını vermiş, şimdi emekliliğin tadını çıkaran iki isim Fikret Abi ve Necmettin Abi karşılıyor bizi. Sarılıyoruz... 

Gazeteyi ayakta tutan en büyük güç “Cumhuriyet’in kadınları” birbirinden şık kıyafetleriyle Armada’nın havasını değiştiriyor. Salona giden koridorun sonunda yer alan “İstanbul Hatırası” önünde birbiri ardına fotoğraflar çekiliyor. Yaklaşık bir aydır hazırlıklarını sürdürdüğümüz yeni yıl eğlencemiz için her şey hazır. Gecenin mimarları Miyase İlknur, İbrahim Yıldız ve Öznur Oğraş Çolak’ta ayrı bir heyecan...

ŞANSI OLAN KAZANSIN

Ferhat Göçer, gecede yaklaşık bir saat sahnede kaldı. Finali “Aldırma Gönül”le yaptı. 

Saatler 20.45’i gösterdiğinde alkışlar altında Ferhat Göçer çıkıyor sahneye. Unutulmaz dakikalar yaşatıyor Cumhuriyetçilere... Öyle içten ki Ferhat Göçer, “40 yıllık Cumhuriyetçi” gibi!.. Göçer, finalde eline gitarını alıyor, salon Sabahattin Ali’nin sözleriyle yankılanıyor: 

...

Dışarda deli dalgalar

Gelip duvarları yalar

Seni bu sesler oyalar

Aldırma gönül, aldırma

...

Gecenin sunucusu -yıldızı da diyebiliriz- yazarımız Miyase İlknur’un fikriyle ortaya çıkan “altın çekilişi” başlıyor şimdi. Altın keseleri birer birer sahiplerini buluyor. “Cumhuriyet’in çocukları” Derin ile Aliş torbadan isimleri çekiyor, her gün altın fiyatlarıyla oynayan Ekonomi Servisi “gecenin kazananı” oluyor. Miyase İlknur’un da altın kazanması “Acaba çekilişte şike var mı” sorusunu gündeme getiriyor. Ama ona inancımız tam olduğu için, böylesi ipe sapa gelmez bir iddiayı araştırmacı gazetecilik konusu yapmıyoruz bile!.. 

Cumhuriyetçileri Anadolu’da yolculuğa çıkaran Sabahat Akkiraz, bir türküyü de başyazarımız İlhan Selçuk’un anısına söyledi. 

Keyifler yerinde, hafiften çakırkeyif olanlar da yok değil. Şimdi sahnede Türk halk müziğinin dev ismi, Sabahat Akkiraz var. İlhan Selçuk, Ergenekon kumpasında Emniyet’te gözaltında tutulurken türkülerini onun için söyleyen Akkiraz, “Haydar Haydar”ı yine onun anısına söylüyor. Cumhuriyetçiler, Akkiraz’la birlikte Anadolu yolculuğuna çıkıyor...

‘HAYDE GİDELUM’

Gecenin sonunda sahneye Niyazi Koyuncu ve ekibi çıktı. Karadeniz ezgileriyle horon buluştu. Cumhuriyetçiler doyasıya eğlendi. Şarkılar hep bir ağızdan söylendi.

Gecenin finalinde sahne Karadeniz müziğinin sevilen ismi Niyazi Koyuncu ve arkadaşlarının artık. Sevenlerini, ülkesini çok erken terk ederek aramızdan ayrılan ağabeyi Kazım Koyuncu’nun adını da yaşatan Niyazi Koyuncu duygulandırıyor bizi. “İşte gidiyorum, bir şey demeden. Arkamı dönmeden, şikâyet etmeden. Hiçbir şey almadan, bir şey vermeden. Yol ayrılmış, görmeden, gidiyorum” sözleri Armada’dan gökyüzüne dağılıyor. Kim bilir? Kazım Koyuncu da “bir şey demeden” bizi dinliyor. Artık horon zamanı!.. Niyazi Koyuncu “Hayde Gidelum” diyor, bizim hukuk bölümünün genç asistanı Gökhan’la Haber Merkezi’nin genç muhabiri Mehmet horon oynuyor. Herkes pistte. Koyuncu oturan kimse istemiyor!

Evet... Biz Cumhuriyetçiler 2020’yi bir hafta öncesinden karşıladık. 24 Aralık’ı 25 Aralık’a bağlayan gece Armada’daydık. Dünyanın en özel gazetesinin emekçileri olarak büyük bir aile olduğumuzu bir kez daha hissettik. 2020 Cumhuriyet’in, Cumhuriyetçilerin yılı olsun. Sen çok yaşa Cumhuriyet!..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler