İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘engelli yolları’ işgal ediliyor

İzmirli görme engelli vatandaşların yön bulmasında kolaylık sağlayan sarı renkteki kabartmalı “engelli yolları” sürücüler, esnaf ve duyarsız vatandaş tarafından işgal ediliyor.

Yayınlanma: 13.12.2019 - 10:10
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘engelli yolları’ işgal ediliyor
Abone Ol google-news

“Engelli dostu kent” İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi özellikle görme engelli yurttaşların daha rahat ve kolay ulaşımını sağlamak için yüzlerce kilometre, kabartmalı “görme engelli yolu” yaptı. İzmir’de bulunan yüzlerce engelliye, belediye tarafından nasıl yürüyeceği ve kullanacağı konusunda eğitim verildi.

İşgâl altında...

Görme engelliler, kaldırımlarda bastonlarıyla yön bulmalarını sağlayan sarı kılavuzlar üzerinde kesintisiz olarak maalesef yürüyemiyor. Özellikle kentin yoğun olduğu bölgelerde, sarı şeritlerin üzerine, esnaf masa sandalye atarak işgal ediyor. Sorumsuz sürücüler ise kabartmalı çizgiler üzerine araç park ediyor. Belediye ekiplerinin defalarca uyarısı ve ceza kesmesine rağmen, engelli yolları duyarsız esnaf ve sürücüler tarafından yine işgal ediliyor.



Kendilerinin yaşamını kolaylaştıran yolları kullanamayan görme engelliler ise sadece duyarlı olunmasını istiyor. Görme engelli Ahmet Çetin, “Belediye bizim için engelli yolu yaptı. Birçok yerde kullanıyoruz ve bize kolaylık sağlıyor. Ancak, yürürken bazen ayaklarımıza masa, sandalye ve araç tamponları çarpıyor. O kadar abartıyorlar ki bazen saksı dahi koyuyorlar. Bizim yolumuzu işgal ediyorlar ve zarar görüyoruz. Bizi anlasınlar ve bizim için yapılan yolu işgal etmesinler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler