CHP'li Alban'dan Bakan Ersoy'a: Muğla'yı sizin şirketlerinizden korumaya çalışıyoruz

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada Bakan Ersoy’a yüklendi. Konuşması sık sık CHP sıralarından alkışlarla kesilen Alban, Bakan Ersoy’un Muğla’yı kendi şirketlerine peşkeş çektiğini öne sürdü. CHP’li Alban “ Sayın Bakan sizin göreviniz çevreyi, doğayı korumakken, biz Muğla’da yaşayanlar olarak, Muğla’yı, Bodrum’u ve diğer illeri sizden ve sizin şirketlerinizden korumaya çalışıyoruz” dedi.

Yayınlanma: 12.12.2019 - 13:12
CHP'li Alban'dan Bakan Ersoy'a: Muğla'yı sizin şirketlerinizden korumaya çalışıyoruz
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlğı’nın 2020 yılı bütçesi, TBMM’de görüşüldü. Bakan Ersoy’un hazır bulunduğu görüşmelere, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın konuşması damga vurdu. 

"TURİST SAYISI ARTIYOR AMA GELİR DÜŞÜYOR"

Bakan Ersoy’un komisyonda yapmış olduğu sunumda “pembe tablo çizdiğini fakat bunun doğru olmadığını” iddia eden Alban, ülkeye gelen turist sayısının arttığını fakat gelirin düştüğünü belirtti. Turistlerin kişi başı harcamasının 2008 yılından 2018 yılına kadar 125 Dolar düştüğünü vurgulayan Alban, gelen turist sayısında dünya sıralamasında altıncı sırada bulunan Türkiye’nin, gelirde ilk 10’a giremediğini ifade etti.  

Thomas Cook krizi nedeniyle afete uğramış turizmci hakkında, Bakanlığın gerekli girişimleri yapmadığını savunan Alban, “ Mağdur turizmciyi desteklemediniz, onların sorunlarına çözüm üretmediniz ama o turizmciye bir köstek yaptınız, “konaklama vergisi” adı altında yüzde 2 yatak parası vergisi getirdiniz. O turizmcinin bütçesinin, cirosunun üzerine binde 7,5 vergi yükü bindirdiniz. Siz bu konularda nasıl başarılıyız diye övünürsünüz Sayın Bakan?” dedi. 

YAĞMA İÇİN ÜÇLÜ SACAYAĞI KURULDU

CHP Milletvekili Alban, Bakan Ersoy’a ait olan Ersoy Turizmcilik AŞ’nin, Adalıyalı’da bir otel inşaatı yapmak istediğini, fakat bunun başta çevreciler olmak üzere yaptıkları girişimlerle yargıdan döndüğünü ifade etti. Alban, Kızılağaç ve Torba’nın da içinde olduğu birçok yerin Turizm Alanı ilan edilmesinin altında yine bu şirkete birtakım imtiyazlar verilmek üzere yapıldığını kaydetti. 

Alban konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlanıyor, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıyor. Turizm Bakanının oteline özel imar çıkartılıyor. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz Sayın Bakan? Bakanlığınızın adı Kültür ve Turizm Geliştirme ve Koruma Bakanlığı oysa bakıldığında siz hiçbir şeyi geliştiremediniz, hiçbir şeyi koruyamadınız. Siz tüccar mantığıyla hareket ettiniz, bir bakan gibi davranmadınız, bir tüccar olarak bu ülkeyi yönetip göz diktiniz çünkü buraları yağmalamaya çalıştınız Sayın Bakan. 

Bakanımızın görevi çevreyi, doğayı korumakken, biz Muğla’da yaşayanlar olarak, Muğla’yı, Bodrum’u ve diğer illeri Turizm Bakanından ve Turizm Bakanının şirketlerinden korumaya çalışıyoruz. Sayın Bakanım, şunu unutmayın: Muğla’da yalana, talana, yağmaya geçit yok. Faşizme ölüm, halka hürriyet diyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler