Başkan Akgün’den imar planı seferberliği!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2018 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen ancak bugüne kadar onaylanmayan imar planları için seferberlik başlattı.

Yayınlanma: 11.12.2019 - 10:21
Abone Ol google-news

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin CHP ve AKP Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile İmar Komisyonu Üyeleri Ahmet Şahin, Coşkun Tanış, Tarık Erdoğan, Savaş Bilik, Okan Gülkoku, Hasan Bacıoğlu, Sedat Bostan, Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün’ü ziyaret etti. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ile Saraçhane’de bir araya gelen Akgün, Marmara’da beklenen olası deprem öncesinde, Tepecik, Celaliye, Kumburgaz ve Güzelce’nin kentsel dönüşüme tabii tutularak, eski binaların yenilenebilmesi için bitmiş olan bölge planlarının onaylanması gerektiğini söyledi. İBB Meclis Üyeleri’nin de katıldığı toplantıda Büyükçekmece’nin onay bekleyen imar planlarına yönelik bir de sunum yapıldı.

“PLANLARIMIZI EN KISA ZAMANDA DEVREYE SOKMAK ZORUNDAYIZ”

Hasan Akgün burada yaptığı konuşmada,“Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden seçilmiş Büyükşehir’deki belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediyemizin teknik ekibi ile birlikte bir çalışma başlattık. Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen imar planlarımızın bir an önce onaylanması gerektiğini hem İmar ve Şehircilik Daire Başkanı sayın Gürkan Akgün’e hem de Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyelerine anlattık. Tepecik, Celaliye, Kumburgaz, Kamiloba ve Güzelce’nin imar planları ivedilikle onaylanmalıdır. Beklenen deprem gerçeğini de göz önünde bulundurduğumuzda vatandaşın can ve mal güvenliğini düşünmek zorundayız. Bu planlarımızı en kısa zamanda devreye sokmak zorundayız. Onay bekleyen planlar, Silivri önündeki Marmara çanağında deprem vuku bulacağı zaman ilk zarar görecek bölgelere aittir” dedi.

 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler