Tantan: ‘Hepimizin suçu var’

Sapanca Kırkpınar Mahallesi’nde yapımına başlanan teleferik projesine karşı yurttaşların nöbeti sürerken, bölge sakinlerinden eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da direnişe destek verdi. Mahalle sakinleri ile görüşen Tantan, “Tepelere çıkmak için yaz-kış kullanılabilen çok güzel yollar var. Sıkıntı olan teleferik projesini kimin istediği. Sapanca mı yoksa tepeden biri mi istedi ona bakmak lazım” dedi. Mahalle sakinlerinin avukatı Zafer Kazan da proje alanının kullanım amacı dışında kullanıldığını ve Sapanca Asliye Hukuk Mahkemesi’ne ihtiyati tedbir talepli tapu iptal ve tescil davası açacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 20.11.2019 - 15:22
Abone Ol google-news

Sapanca Kırkpınar Mahallesinde başlayan teleferik inşaatına aylardır direnen yurttaşlar gece-gündüz demeden nöbetlerini sürdürüyor. Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da teleferik yapılacak alana karşı direnişte bulunan yurttaşları ziyaret etti. Yurttaşlardan ve yetkililerden bilgi alan Tantan, projenin rant amaçlı olduğunu söyledi. Türkiye’de rant uğruna pek çok yeşil alanın yok edildiğini söyleyen Sadettin Tantan, “Bu konu ile ilgili Türkiye’de çok fazla problem var. Vakıf arazileri, orman arazileri, mera arazileri, hepsi yağmalama düzeni içerisinde. Atatürk Orman Çiftliği yağmalandı. Bu bir dönem. Bu süreç içinde hepimizin suçu var. Gerçekçi olmamız lazım. Sorgulamıyoruz, sorgulatmıyoruz” dedi. Türkiye’nin bağımlı bir ülke haline geldiğini ve Türkiye’nin iyi yönetilemediğini kaydeden Tantan, “Devletin temel altyapısı iktidara ait değil. Bizler gözlerimiz kapalı siyaseten tutsak insanların arkasından gidiyoruz. Kırkpınar için hem odalar hem de halk zemininde bir mücadele gerekiyor. Bu bölgede teleferiğe hiç ihtiyaç yok. Tepelere çıkmak için yaz-kış kullanılabilen çok güzel yollar var. Sıkıntı olan teleferik projesini kimin istediği. Sapanca mı yoksa tepeden biri mi istedi? Bunun çözülmesi lazım. Sapanca adeta bir cennet. Doğanın kullanıma açılmasında büyük bir fayda var. Teleferik projesi ile iş alanı açılmayacak. Kırkpınar bu proje ile yükselmeyecek. Sapanca’yı yeniden kazanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘TAPU İPTALİ TALEP EDECEĞİZ’

Avukat Zafer Kazan da teleferik projesinin planlandığı alanın 1945 yılında dört aile tarafından köyün ortak kullanımı amacıyla bağışlandığını anımsatarak, “Tapu tescili yapılmamış. 1961 yılında bir kadastro çalışması yapılmış ve yine tapu tescili dışında bırakılmış. 2007-2008 yılları arasında Sapanca Belediyesi, Tapu Müdürlüğüne başvurarak tapu tescili yaptırdı. Sonrasında ise bilindiği üzere belediye meclisinin aldığı karar ile söz konusu alan bir şirkete teleferik yapmak maksadıyla, bağış sözleşmesinin amacı dışında verildi. Söz konusu alan Türk Borçlar Kanunu’nun 290’ıncı maddesine göre koşullu olarak bağışlanmış. Dolayısıyla şartların dışına çıkılırsa, bağışlayan kişiler veya onların mirasçıları alanın amacı dışında kullanıldığını iddiaa ederek tapunun iptalini ve kendileri adına tapuyu yeniden tescilleme talebinde bulunma hakları var. Bizde bu hakkımızı kullanarak Sapanca Asliye Hukuk Mahkemesi'nde İhtiyati Tedbir Talepli Tapu İptal ve Tescil Davası açacağız” diye konuştu. Kazan, Sapanca’ya yapılacak yatırımın teleferik projesi yerine çevresinin, gölünün ve tarihi dokusunun gelişmesine yönelik projelerin hayata geçirilmesi ile sağlanabileceğini belirtti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler