Ankara’da kuru ağaçlar sanat eserine dönüşüyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yol kenarlarında ve parklarda bulunan ancak biyolojik ömürlerini tamamlamış kuru ağaçların estetik, dekoratif ve sanatsal çalışmalarla Ankara’ya özgü figürlere dönüştürülmesi için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında kuru ağaç gövdelerinden kedi ve keçi gibi hayvanlar yapıldı.

Yayınlanma: 17.01.2020 - 21:18
Abone Ol google-news

ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen projeyle, ilk olarak Hipodrom Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önündeki 4 Çınar ağacı, dekoratif olarak şekillendirilerek, birer heykele dönüştürüldü. Heykeltraş Hüseyin Şahin tarafından restore edilerek, Ankara’ya özgü keçi, tavşan, güvercin ve kedi figürlerinin işlendiği kurumuş ölü ağaçlar, yeni görüntüleriyle tekrar can buldu. Uygulamanın Türkiye’de ve Ankara’da bir ilk olduğuna dikkat çeken Şahin, “Sayın Mansur Yavaş, göreve geldikten sonra Ankara’da çeşitli noktalarda bulunan kurumuş ağaçlar hakkında bir değerlendirme yapılmasını istedi. Biz de ömürleri dolmuş ağaçları atıl durumdan kurtarıp bir sanatsal çalışmaya dönüştürmeyi düşündük. Yerinde ağaç tekniğiyle ağacı bulunduğu yerden sökmeden, atölyeye götürmeden makine ve testerelerle ağaç gövdelerini şekillendirdik” ifadelerini kullandı. 

Başkentlilere sorulacak

Projeyi yaygınlaştırmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, Seğmenler ve Botanik Parkı ile diğer prestij parklarda uygulanması konusunda Başkentlilerin fikir ve önerilerine başvuracak. Uygulamayla cadde ve parklarda kurumuş ağaçların kesilip yok edilmesi yerine dekoratif çalışmalarla hem çevre güzelleştirilecek hem de anıtsal bir kimliğe bürünerek doğadaki devamlılığı sürdürmesi sağlanacak. ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler