Elmadağ esnafı karsızlıktan şikayetçi: ‘Tatil var ama kar yok’

Okulların 15 günlük tatile girmesiyle beraber, Ankaralı yurttaşlar tatil eğlencesi için Elmadağ’a yöneldi. Tatilden memnun olduğunu belirten Elmadağ esnafı ise Ankara’ya bu yıl karın az yağmasından yakınarak “Tatil bizim için çok iyi oldu. Çocuklar gelmeye başladı. Ancak geçen sene bu zamanlarda daha çok insan geliyordu. Bu sene kar yağmadı o yüzden gelenler azaldı” diyor.

Yayınlanma: 17.01.2020 - 21:13
Abone Ol google-news

Okullarda son zilin çalmasıyla beraber, öğrenciler bugün 15 günlük ara tatile girdi. Tatille birlikte yurttaşlar, karın keyfini çıkarmak için Elmadağ’a yöneldi. Elmadağ Kayak Merkezi’ndeki esnaf ise, şehre kar yağmamasından yakındı. Elmadağ esnafından Davut Kınacı “Bu sene kar çok yağmadı, o yüzden işler durgun. Teleferiğimiz de çalışmıyor. Gelen giden olmuyor. Çevremizi de tellerle kapattıkları için eğlenmeye gelen insanlar mağdur oluyor. Park yeri bulamıyorlar” dedi. Başka bir esnaf Ramazan Kınacı ise okulların tatil edilmesiyle çocukların kızak kaymaya geldiğini belirterek “Tatil bizim için çok iyi oldu. Çocuklar gelmeye başladılar. Ancak kar yağmadığı için kayak sezonu açılamadı. Geçen sene bu zamanlarda daha çok insan geliyordu. Bu sene kar yağmadı, o yüzden gelen insanlar da azaldı” dedi.

‘Sadece kayak için gelmiyorlar’  

Ankara’da kar eğlencesi arayanların Elmadağ’ı tercih ettiklerini söyleyen Kınacı “Burası yakın olduğu için Ankaralılar burayı çok tercih ediyor. Bu da bizim için iyi oluyor. Tatillerde çok fazla insan geliyor. Bu sene de insanları tatil için buraya bekliyoruz” dedi. Adının vermek istemeyen bir başka esnaf ise “Kar yağdığında burada daha çok insan oluyordu. Bu sene karın yağmaması bizi kötü etkiledi. Yine de tatilin gelmesiyle birlikte insanların da geleceğini umuyoruz. Buraya sadece kayak yapmaya gelenler olmuyor. İnsanlar kar manzarasında çayını, çorbasını içiyor; mangal yapıyor. Oturup sohbet ediyorlar. O yüzden tatilde Ankaralıları buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mangaldan kayağa Elmadağ

Elmadağ’da; küçük çocuklar aileleriyle kızak kayarken, kimi yurttaşlar da getirdikleri sandalyelere oturarak kar havasının tadını çıkarıyor. Bazı yurttaşlar kartopu oynarken, bazıları da kendi getirdikleri snowboard ve kayak eşyalarıyla kayak yapıyor. Kimi yurttaşlar ise kiralanan atların üstünde dağ turuna çıkabiliyor. Kızak alanının kenarına yerleşen kimi yurttaşlar da getirdikleri mangalları kurarak mangal keyfi yapıyor, pişirdikleri etleri sokak hayvanlarıyla paylaşıyor. Ailecek Elmadağ’a tatile gelen yurttaşlar, “Her kar tatilinde buraya geliyoruz. Elmadağ’ın havasını seviyoruz, şehirden uzak ve rahat bir yer. Rahatça nefes alıp sohbet ediyoruz” ifadelerini kullanıyor. ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler