CHP'den Osman Kavala tepkisi

CHP'den, Osman Kavala'nın tahliye edilmesine kısa bir süre kala gözaltı kararı verilmesine tepki geldi.

Yayınlanma: 18.02.2020 - 23:29
CHP'den Osman Kavala tepkisi
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 840 gündür cezaevinde bulunan Osman Kavala'nın hakkında beraat kararı verilmesinin hemen ardından başka bir soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilmesine tepki gösterdi. 

Özel, Twitter hesabından Kavala hakkında yeniden gözaltı kararı verilmesine tepki gösterirken, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Osman Kavala 'üst' kararı, Erdoğan'ın yargıyı hükümsüz kılmak için talimatla karar yazdıracak kadar meseleyi kan davasına dönüştürdüğünün ispatıdır.

"Kavala er ya da geç serbest kalacak, Gezi'deki ölümlere neden olanlar, yargıya talimat verenler er ya da geç yargılanacaktır."

ERDOĞDU: HADDİNİZİ BİLİN

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da karara tepki göstererek, "Osman Kavala kararını verenler ve verdirtenler Türkiye Cumhuriyeti Devletini içerde ve dışarda rezil ediyorlar... Türkiye Cumhuriyeti Devletini hukuksuz bir çadır devletine döndürdüler... Bu Devlet kolay kurulmadı... Bu Devlet sizin çiftliğiniz değil... Haddinizi bilin..." dedi.

KAFTANCIOĞLU: TÜM TOPLUMA YAPILMIŞ SAYILIR

Kaftancıoğlu ise, "Hukuksuzluğunuzda boğulacaksınız! Bir kişiye yapılmış haksızlık, tüm topluma yapılmış sayılır” ifadelerini kullandı.

ERDOĞDU: SARAY KAFAYI TAKARSA YARGI MAZERET BULUR

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise şunları kaydetti:

"Medeni bir ülkede insanlar aksi ispatlanana kadar masumdur, kanunda yer alan bir suçu işlerlerse yargı kararıyla tutuklanır.

AKP'nin ilkel zihniyetinde Saray bir insana kafayı takarsa yargı mazeret bulur, talimatla tutuklanır.

Osman Kavala ve Demirtaş'ın durumu budur."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler