Salihli’de jandarma eşliğinde santral kurulmaya başlandı

Manisa’nın Salihli ilçesi Hacıbektaşlı Mahallesi’nde SANKO şirketi tarafından Jeotermal Elektrik Santralı kurmak için belirlenen ve geçen hafta yol açmak için ağaç kesilen alanda, santral kurma çalışmalarının başladığı bildirildi. Binden fazla jandarma ve polisin koruması altında kurulmaya başlanan santrala karşı yurttaşlar tepkili.

Yayınlanma: 02.09.2019 - 19:21
Abone Ol google-news

Manisa’nın Salihli ilçesi Hacıbektaşlı Mahallesi’nde SANKO şirketi tarafından Jeotermal Elektrik Santralı (JES) kurmak için belirlenen ve geçen hafta yol açmak için ağaç kesilen alanda, santral kurma çalışmalarının başladığı bildirildi. Binden fazla jandarma ve polisin koruması altında kurulmaya başlanan santrala karşı yurttaşlar tepki gösterdi.

''MAHALLE ABLUKA ALTINA ALINMIŞ DURUMDA''

Geçen pazartesi günü, santralı protesto eden yurttaşlara müdahalede ederek 26 kişiyi gözaltına almıştı. Dün alanda yoğun güvenlik önlemleri altında polis ve jandarma ile gelen SANKO şirketi, JES kurulumuna yeniden başladı. Duruma tepki gösteren mahallelilerden, gazetemize konuşan Volkan Dalmaz “Polis ve jandarma mahalleyi abluka altına almış durumda. İş makinelerini, vinçleri koruyorlar. Santralı kurmaya başladılar, şu an sadece izliyoruz. Salihli Çevre Derneği ile kriz masası kurduk. En yakın zamanda eyleme geçmeyi düşünüyoruz” dedi.

5 EYLÜL'DE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Çok sayıda kolluk kuvvetinin koruduğu alanda bulunan Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege Değerli ise “Salihli’nin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 Eylül’de, büyük bir basın açıklaması yapacağız. Şirketin faaliyetlerine karşı yeniden yürütmeyi durdurma kararı çıkacağını umut ediyoruz” diye konuştu.

''ADETA İŞGAL ETTİLER''

Salihli Çevre Derneği yöneticilerinden Hakkı Uysal, jandarma çıkarmasını “adeta işgal ettiler” diye yorumladı. Jandarma ve polis işgali nedeniyle mahallelinin evlerinden dışarı çıkamadığını belirten Hakkı Uysal, mahalle muhtarının da kaymakamlığa çağrılarak uyarıdığını ileri sürdü.

Öte yandan CHP Manisa Milletvekilleri Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen ile HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, direnen yurttaşlara destek ziyaretinde bulundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler