Gentes işçileri Cezayir Başkonsolosluğu önünden seslendi: Hakkımız olanı istiyoruz

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve altı aydır maaşları ödenmeyen inşaat işçilerinin, başlattıkları direniş 21'inci gününe girdi. İşçiler, dün Cezayir Başkonsolosluğu önünde yaptıkları basın açıklamasında, "Cezayir topraklarında emeğimizi, alın terimizi döktük ücretlerimizin gasp edilmesinde Cezayir devletinin de sorumluluğu var. Hakkımız olanı istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 09:22
Abone Ol google-news

Gentes Şirketler Grubu’nun Cezayir’deki otel şantiyesinde çalışan ve aylardır maaşları verilmediği için 20 gündür direnişte olan inşaat işçileri, dün Cezayir Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler, “Gentes ücretlerimizi gasp ediyor” pankartının arkasında sık sık “İnşaat işçisi köle değildir” ve “Ücret haktır gasp esilemez” sloganları attı.

Gentes işçilerinin eylemine Türkiye Komünist Hareketi üyeleri de destek verdi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Gentes Şirketler Grubu’nun Cezayir’deki otel ve hastane projesinde çalışan biz işçiler, birikmiş ücretlerimizin ödeneceği sözü verilerek Cezayir’den ülkemize altı ay önce geldik.

Gentes Şirketler Grubu geçen altı aylık sürede biz işçilerin alacaklarını her defasında ödeyeceğinin sözünü vererek aylarca bizleri oyaladı ve içerde kalan maaşlarımızı ödemedi. Ücretlerimiz gasp edildiği gibi aylardır patronun kayıtsız davranışlarına şahit olduk.

Memleketimizi ve ailemizi geride bırakmak zorunda kalan insanlık dışı koşullarda ekmek parası kazanmak için çalışan biz işçiler, patronlar tarafından sömürünün esiri haline getiriliyoruz.

Patronlar biz inşaat işçilerin emeğini ve alınterini baskıyla, oyalayarak, sözlerini tutmayarak gasp etmeye çalışıyor. 

Bizlerle birlikte ailelerimiz yoksulluğa mahkûm edilmek isteniyor.

Biz işçiler köleliğe, yoksulluğa mahkûm olmayacağız. Hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız almak için günlerdir Gentes Şirketi’nin genel merkezi önünde haklarımız için direniyoruz.

Bugün de Cezayir Konsolosluğunun önüne gelerek Cezayir devletine çağrı yapıyoruz. Biz Cezayir Turizm Bakanlığı’nın hastane şantiyesinde Gentes Şirketler Grubu bünyesinde çalıştık. Cezayir topraklarında emeğimizi, alın terimizi döktük ücretlerimizin gasp edilmesinde Cezayir devletinin de sorumluluğu vardır. 

Bu sorumluluk gereği Cezayir devletinden talebimiz, Gentes’in Cezayir devletinden alacağı hakedişten inşaat işçilerinin tüm ücretleri ödenmesidir.

Aksi takdirde Gentes işçisi hakları için başlattığı mücadeleyi büyütecek ve emeğini sömüren patrona ve ona kol kanat gelen tüm yetkililerden hesap soracaktır.

ALİ ÖZTUTAN: İŞÇİLERİN MAAŞLARINI ÖDEMEK ZORUNDASINIZ

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Başkanı Ali Öztutan, basın açıklamasının ardından yaptığı konuşmada, "Türkiye'den giden inşaat işçileri Cezayir'de köle değildir. Cezayir Devleti'ni buradan uyarıyoruz. Türkiye'den çalışmaya giden inşaat işçisinin kılına donulursa hesabını sorarız. İşçilerin maaşlarını ödemek zorundasınız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler