Yeni üretilen telefonların neden bataryası çıkmıyor?

Günümüzün en büyük akıllı telefon üreticilerin bataryası çıkmayan telefon modeli üzeirne yoğunlaşırken bunun birden fazla sebebinin olduğu ifade ediliyor.

Yayınlanma: 14.12.2019 - 10:50
Abone Ol google-news

Cep telefonlarının ilk ortaya çıktığı dönemde çıkarılabilir olarak kullanılan bataryalar, daha sonra cep telefonunun içine gömülür hale geldi.  Kullanıcıya pek çok kolaylık sunan çıkarılabilir bataryaların yerini bataryası çıkmayan cep telefonlarına bırakması, eski kolaylıkları öldürmek yerine, yeni kolaylıklar getirdi diyebiliriz.

Teknik detaylara boğulmadan temel olarak söylemek gerekirse, bataryası çıkmayan cep telefonları kullanıcıya başta güvenlik, sonra tasarım anlamında pek çok yenilik getirdi. Bataryası çıkarılan bir cep telefonu üretilip de aynı güvenlik sağlanabilir miydi ya da tasarım konusunda aynı yenilikler sağlanabilir miydi? Pek ihtimal yok. Sabit bataryalı telefonların çıkış noktası ise ilk iPhone oldu diyebiliriz.Webtekno'da yer alan habere göre çoğu teknoloji kullanıcısının aklına gelen ilk neden elbette diğer markaların Apple cep telefonlarını taklit ettiği oluyor. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler