Bergama'da işçilerin eylemi yasaklandı: Erdoğan geliyor direnemezsiniz

Bergama Belediyesi’nin işten çıkardığı 3 kadın işçinin haklarını aramak için sürdürdükleri eylem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeye gelecek olması nedeniyle bir hafta yasaklandı.

Yayınlanma: 22.02.2020 - 11:22
Bergama'da işçilerin eylemi yasaklandı: Erdoğan geliyor direnemezsiniz
Abone Ol google-news

Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun işten çıkardığı 3 kadın işçinin mesai saatleri içinde belediye önünde üzerlerinde “işimi istiyorum” yazılı yeleklerle hak aramak için yaptıkları eyleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeye gelmesi ve güvenlik önlemleri gerekçe gösterilerek bir hafta yasaklama getirildi.

Yasaklama ile ilgili tebliğ edilen dilekçe, 5442 sayılı il idaresi kanununun 32/ç maddesine dayandırıldı ve genel asayişin korunması, genel trafik ve yolcu güvenliğinin sağlanması, 22 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeyi ziyaret edecek olması, ilçe genelinde aldırılan üst seviyedeki emniyet tedbirlerinin aksatılmaması gibi gerekçeler gösterildi. Tebliğ edilen dilekçede ayrıca; yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant ve çadır kurma, bildiri dağıtma v.b gibi her türlü eylem ve etkinliklerin Jandarma sorumluluk bölgesi dahil ilçe genelinde 21 Şubat Cuma günü saat 17.30 itibarıyla bir hafta yasaklama getirildiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler