Bakan Ersoy'dan Soylu açıklaması: Farklı anlamlara çekildi

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İçişleri Bakanı Soylu’nun "Almanya'da terör örgütü toplantılarına katılıp Türkiye'ye gelenlere yönelik tedbir aldıkları" şeklindeki açıklamalarına yönelik sözlerinin “farklı anlamlara çekildiğini” söyledi. Bakan Ersoy, “Almanları her daim ülkemizde görmek ve ağırlamak istiyoruz” dedi.

Yayınlanma: 08.03.2019 - 09:21
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 53. Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı (ITB) çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Bakan Ersoy, Alman gazetecinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Avrupa'da terör örgütünün toplantılarına katılanlarla ilgili sözlerini hatırlatması üzerine, İçişleri Bakanı'nın ifadesinin farklı anlamlara çekildiğini gördüklerini söyledi. Ersoy, bu konuda Dışişleri Bakanlığının da gerekli açıklamayı yaptığını belirterek, ''Dışişleri, açıklamanın anlamıyla ilgili doğru açıklamayı yaptı'' diye konuştu.

Türkiye'ye gelen Alman turist sayısının geçen yıl 4,5 milyonu geçtiğini ve bu yıl da 5,5 milyonu aşmayı hedeflediklerini kaydeden Ersoy, ''Almanları her daim ülkemizde görmek ve ağırlamak istiyoruz. Türkiye'de turizmin başlaması ve gelişmesinde Almanların çok önemli bir yeri var. Biz turizme Almanlarla başladık. Alman turistlerin bizi yönlendirmesiyle kendimizi geliştirdik. Biz bunu unutacak değiliz. Almanların Türkiye'nin kalbinde geniş yeri var. Bu şekilde kalmasını istiyoruz. Farklı anlamlara, manalara çekilmesini istemiyoruz. Burada turizm fuarındayız. Burada bugün Türkiye'nin turizmini ve dünya turizmini konuşmak istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, Türkiye'deki bazı Alman gazetecilerin akreditasyon alamadıkları yönündeki bir soru üzerine şunları kaydetti:

''Bakış açısıyla alakalı bir şey. Türkiye ile Almanya çok eski müttefik ve dost. Dostlar arasında bazen anlaşmazlıklar ve fikir ayrılıkları olur. Bunlar aşılamayacak konular değil. Konuşulur, tartışılır ve bir çözüm bulunur. Kalıcı olan Türk-Alman dostluğu. Türk-Alman dostluğuna zarar verilmesine Türkiye olarak izin vermeyeceğiz. Anlaşmazlıkları zaman içerisinde tatlıya bağlayacağız. Bugüne kadar bağlandı, bundan sonra da bağlanır."

Bakan Ersoy, Alman turistlere de çağrıda bulunarak, ''Deniz, gu¨nes¸, kum turistik u¨ru¨nu¨nu¨n yanı sıra u¨lkemiz o¨zellikle inanc¸ turizmi, ku¨ltu¨r, dogˆa, s¸ehir ve macera turizmi, es¸siz gastronomisi ve egˆlence du¨nyası ile Alman dostlarımıza her daim huzur, benzersiz deneyimler ve heyecan vadediyor. Alman ziyaretc¸ilerin, turistik u¨ru¨nlerimize yo¨nelik c¸es¸itlilik ve yenilik talebinin o¨nu¨mu¨zdeki yıllarda daha da artmasını bekliyoruz.'' dedi.

“Havalimanında tutuklanacaklar”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mart'ta Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti:

"Avrupa'da, Almanya'da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya'da, Bodrum'da, Muğla'da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içerisi girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye'de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler