Aşırı keyif kredisi olsa

Koşullara göre faizi haram olmaktan çıkaran Diyanet, banka üzerinden içilecek alkole de bir formül bulur bence. Fetva da gelsin, refah düzeyi yüksek ülkemiz biraz daha rahatlasın. Biz de aldığımız krediyi Boğaz’da rakı balıkla ezelim, 5 yılda yavaş yavaş ödeyelim. Sonuçta adı üstünde, “Ezme kredisi”.

Yayınlanma: 07.02.2020 - 18:54
Abone Ol google-news

Malum, memlekette ekonomi süper. Kamu kurumları olsun, özel sektör olsun kârlılıkta rekorlar kırıyor, vatandaşın refah seviyesi zirvede, faizler düşük, enflasyon var mı yok mu belli değil. Döviz zaten bizim paramız değil, kaç lira olursa olsun, kimin parasıysa onlar düşünsün. Ülkenin maddi olarak en değerli şeyi de alkollü içecekler. Yatırım aracı olarak pek çok şeyden hızlı değer kazanıyor... Oh be, geçen haftadan ne güzel cahillik kalmış üstümde biraz. Devam edeyim.

İHTİYAÇ DA NE?

Bugünlerde banka kredilerini düşünüyorum. Ev, taşıt, ihtiyaç... Sanırım eğitim ve evlilik kredisi bile var. Refah seviyesi bu kadar yüksek bir topluma “ihtiyaç” kredisi neden verirsin mesela? Yok ki öyle krediyle karşılanacak ihtiyaç. Toplumu mu aşağılıyorlar nedir? Böyle para içinde boğulan bir topluma ihtiyaç değil, aşırı lüks kredisi, aşırı keyif kredisi vereceksin. Mesela alkollü içecek fiyatlarını düşünürsek belki bir kısım insanın buna yönelik bir krediye ihtiyacı olabilir. Ya da konaklama vergisi falan gibi şeyler bütçemizde bugüne kadar yer almadığı için bu tarz sürpriz giderlere yönelik bir kredi verse bankalar süper olur. Ne olabilir bu kredinin adı? Hafif argoda yer alan “Para ezmek” kavramını düşünürsek “Ezme kredisi” olabilir mesela. Ama çok hızlı verilmeli bu kredi. Başvurduktan sonra en geç 2 saatte çıkmalı ve hesabına yatmalı. Geri ödemesi de en az 5 yıl olmalı.

EZME KREDİSİ

Gidersin bankaya, form doldurup başvurursun, akşama da ver elini meyhane. Forma yazılacaklar arasında meyhane adı, ne içileceği, ne kadar içileceği, alınacak mezeler, yenecekse ana yemek ve kaç kişi olunacağı yazılır. Ona göre gereken meblağ yatar 2 saatte hesabına. Ama blokeli tabii. Öyle meyhaneye gidip içmezsen çekemezsin parayı. Nasıl ev kredisi deyip başka işe kullanamıyorsan bu da öyle işte.  Ya da tatile gideceksin ama aklına gelmediği için bütçene eklemediğin konaklama vergisi elini biraz zorlayacak diyelim. Hemen koşuyorsun bankaya, nereye gideceksin, kaç kişi gideceksin, nerede kalacaksın, ne gibi aktiviteler yapacaksın yazıyorsun forma, hoop kredin hesabında. Önemli bir nokta daha var. Diyanet’in fetvası. Günümüzün gerekliliği oldu artık. Koşullara göre faizi haram olmaktan çıkaran Diyanet, banka üzerinden içilecek alkole de bir formül bulur bence. Fetva da gelsin, refah düzeyi yüksek ülkemiz biraz daha rahatlasın. Biz de aldığımız krediyi Boğaz’da rakı balıkla ezelim, 5 yılda yavaş yavaş ödeyelim. Sonuçta adı üstünde, “Ezme kredisi”. 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler