Haftanın fotoğrafları

29 Kasım 2020 Pazar, 17:04
Haftanın fotoğrafları

23.11.2020 | "Buda Nine"

Sırbistan'ın çalışan en yaşlı aşçısı olan 86 yaşındaki Budimirka Mladenovic, henüz 20 yaşındayken işe girdiği restoranda 66 yıldır aralıksız şekilde yemek pişiriyor. İşe girdiği günden bu yana yalnızca 4 kez izin kullanan Mladenovic, restorandaki işine adeta ömrünü adadı. Yaşadığı Novi Pazar şehrinde "Buda Nine" olarak da bilinen Mladenovic'in tüm hayatı, yöresel yemeklerin yapıldığı restorandaki işinden ibaret.

Haftanın fotoğrafları

24.11.2020 | 'Uludağ'ın Robinson Crusoe'u

Bursa Uludağ'da 7 yıldır teknolojiden uzak, ormanda barakada yaşayan İlhan Budak (36), koronavirüs salgının 1 ay sonra öğrendiğini söyledi. Çevresinde 'Uludağ'ın Robinson Crusoe'u olarak bilinen, katıldığı maraton koşularında birçok başarı elde eden Budak, "Sevgi ve spor yapma tutkusu sebebiyle burada yaşıyorum" dedi.

Haftanın fotoğrafları

25.11.2020 | Diego Armando Maradona

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından Diego Armando Maradona'nın ölümü, 7 sezon oynadığı ve neredeyse bir aziz statüsüne eriştiği İtalya'nın Napoli kentinde şok etkisi yarattı. Kentte yas ilan edilirken, San Paolo Stadı'na Maradona'nın isminin verilmesine kara verildi. 

Haftanın fotoğrafları

26.11.2020 | Kulaklı Orman Baykuşu

Aksaray'ın Darıhüyük köyünde 4 yıl önce sadece 4 olan, zamanla 200'e kadar yükselen kulaklı orman baykuşları, tarlalardaki fareleri yedikleri için köyün ekolojik dengesine katkı sağlıyor.

Köylülerin beslemeye çalıştığı baykuşlar, fotoğraf tutkunlarının da ilgi odağı oldu.

Haftanın fotoğrafları

27.11.2020 | "Bryde balinası"

BBC'deki habere göre, başkent Bangkok'un 12 kilometre açığında deniz tabanında bulunan korunmuş haldeki iskeletin "Bryde balinası" olarak bilinen türe ait olduğu bildirildi.

Haftanın fotoğrafları

28.11.2020 | Türkiye altın madalyanın sahibi

Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, tarihte bir ilki başararak '3 çember 2 labut' aletinde altın madalyanın sahibi oldu.

Haftanın fotoğrafları

29.11.2020 | Ili Lewotolok Yanardağı’nda patlama

Endonezya'nın Doğu Nusa Tenggara eyaletinin Lembata bölgesindeki Ili Lewotolok Yanardağı’nda iki günün ardından, bugün de 2 kez patlama meydana geldi.

En Çok Okunan Haberler