Ataşehir’de ‘Cumhuriyet Denizinde 105 Yıl’ söyleşisi

Ataşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği “Cumhuriyet Denizinde 105 Yıl” isimli söyleşi, Pelin Batu’nun moderatörlüğünde, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve 23 yaşındaki genç yüzücü Aysu Türkoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 19.05.2024 - 09:59
Ataşehir’de ‘Cumhuriyet Denizinde 105 Yıl’ söyleşisi
Abone Ol google-news

İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, söyleşiyi eşi Elif Duygu Adıgüzel ile birlikte izledi.

Dinleyicileri selamlama konuşması yapan Başkan Onursal Adıgüzel, şunları ifade etti: 

“Sevgili gençler, değerli komşularım hepiniz hoş geldiniz. Bugün 19 Mayıs 1919’un 105. yıl dönümü ve Ataşehirimizde İlber Ortaylı hocamızı, Pelin Batu’yu ve başarılı yüzücümüz Aysu Türkoğlu'nu ağırlıyor olacağız. Bugün bize düşen görev gereği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını daha ileriye taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Ülkemizi batı medeniyetleri seviyesine çıkarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Ben buradan şunun sözünü veriyorum. Bütün genç arkadaşlarım, sizler çok büyük bir sorumluluk aldınız. Kendimi de genç olarak görüyorum. Bu sorumluluk da, bu yolculukta Ataşehir Belediyesi her zaman yanınızda olacak.  Ataşehir bu yüzden genç bir ilçe ve genç dostu bir ilçe. Önümüzdeki süreçte Mustafa Kemal Atatürk’ü daha çok hatırladığımız, ilke ve devrimlerini daha çok konuştuğumuz bir dönem olacak”.

Cumhuriyet’in iki farklı kuşağını bir araya getiren söyleşide büyük İlber Ortaylı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkış yolculuğunu, 19 Mayıs’ın bayram ilan edilme nedenlerini, Atatürk’ün gençlik ve spora bakışını Ataşehirlilerle paylaştı. Türkiye ve Avrupa ülkelerinin aydınlanma tarihi üzerine bilgiler aktaran İlber Ortaylı, kültür ve cemiyet hayatı hakkında da tarihi anekdotlar anlattı. Kültür Bakanlığı’nın bütçesinin düşük olmasından şikâyet eden İlber Ortaylı, belediyelerin de daha fazla tiyatro salonu kurmaları ve tiyatro gruplarına bu salonları sunmaları gerektiğini ifade etti. 

Söyleşinin diğer konuğu, üç okyanusu kulaçlamış yüzücü Aysu Türkoğlu da, gençlere örnek olacak başarı hikâyesini aktardı. Yüzme sporunda, 7 zorlu okyanus parkuru olduğunu belirten Aysu Türkoğlu, bunun 3’ünde başarı sağladığını ve kalanlarını da yüzerek, 7 farklı parkuru geçebilen dünyadaki en genç kadın yüzücü olmak istediğini dile getirdi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler