Sanatçılar film galasına bisikletle gitti

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması Jüri üyeleri Ömür Gedik ve Yavuz Bingöl ile festivalin konuğu bazı sanatçılar, film izlemeye bisikletle geldi.

Yayınlanma: 16.10.2009 - 13:26
Abone Ol google-news

Antalya Bisikletliler Derneği'nin bir bisiklet firmasının sponsorluğuyla gerçekleştirdiği, kentte motorlu araçlar yerine daha çok bisiklet kullanımına dikkat çekilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması jüri üyeleri Ömür Gedik ve Yavuz Bingöl ile Yeni Türk grubunun solisti Derya Köroğlu'nun da aralarında yer aldığı bazı sanatçılar ve festivalin konukları destek verdi.

Jüri üyeleri ve sanatçılar, kaldıkları otelden yarışma adayı ''40'' filminin Antalya Kültür Merkezi'ndeki gala gösterimine bisikletle geldi. Bisiklet turunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Antalya Bisikletliler Derneği temsilcisi ve jüri üyesi Yavuz Bingöl'ün kardeşi Oğuz Bingöl, kentte bisiklet kullanımının yaygınlaşmasıyla biraz da olsa karbon salımının önüne geçilmesini amaçladıklarını belirtti.

Sanatçı Yavuz Bingöl de, eşsiz turistik ve doğal güzelliklere sahip Antalya'da bisiklet kullanımının artması gerektiğini ifade ederek, sanatçılar olarak kendilerinin de buna dikkati çekmek amacıyla etkinliğe katıldıklarını kaydetti. Dernek yöneticileri ve sanatçılar, Antalya'da bisiklet yolları yapılarak, bisiklet kullanımının yangınlaşmasına olanak sağlanmasını da istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler