Öğretmen İl içi yer değiştirme başvurusu nasıl yapılacak? MEB öğretmen il içi tayin başvurusu tarihleri ne zaman başlıyor?

MEB’e bağlı okullarda kadrolu öğretmenlerin yer değiştirme talepleri, MEBBİS üzerinden Elektronik Başvuru Formu doldurularak alınacak. Öğretmenler il içi tayin ihtiyaç (kontenjan) listelerine göre başvurularını yapacaklar. Peki, Öğretmen İl içi yer değiştirme başvurusu nasıl yapılacak? MEB öğretmen il içi tayin başvurusu tarihleri ne zaman başlıyor?

Yayınlanma: 13.05.2024 - 10:28
Öğretmen İl içi yer değiştirme başvurusu nasıl yapılacak? MEB öğretmen il içi tayin başvurusu tarihleri ne zaman başlıyor?
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://personel.meb.gov.tr/ adresinden yapılan açıklamada isteğe bağlı yada zorunlu çalışma yükümlülüğü gibi sebeplerle görev yaptıkları yeri değiştirmek isteyen öğretmenler içi iller arası ve il içi atama başvuru takvimi duyuruldu. Peki, Öğretmen İl içi yer değiştirme başvurusu nasıl yapılacak? MEB öğretmen il içi tayin başvurusu tarihleri ne zaman başlıyor?

ÖĞRETMEN İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin yayımlanan duyuruya göre başvurular bugün (13 Mayıs) başlıyor ve 17 Mayıs'ta sona erecek. Atamalar ise 22 Mayıs’ta valilikler tarafından yapılacak.

ÖĞRETMEN İL İÇİ ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1. Başvurular mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

2. Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formu’na yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe veya il millî eğitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir.

3. Atamalar öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup başvuru kayıt işlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağından, ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.

4. Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 40 eğitim kurumu tercih edebileceklerdir.

5. Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev süresi veya aylıksız izinlerinin 30 Eylül 2024 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 4 Ekim 2024 tarihi itibarıyla görevine başlamayanların atamaları il millî eğitim müdürlüklerince iptal edilecektir.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler